پایگاه اطلاعات و فناوری فراساحل ایران

صنعت فراساحل در ایران

0

صنعت فراساحل در ایران

شرکت های بسیاری در زمینه صنعت فراساحل در ایران مشغول فعالیت هستند که می توان صدرا و تاسیسات دریایی را از جمله مهم ترین آن ها نام برد.

شرکت صدرا در مناطق شمال و جنوب فعالیت دارد. بخش نفت و گاز عهده دار مدیریت و اجراء طرحهاى صنعت نفت و گاز از جمله ساخت و نصب سکوهاى ثابت دریایى، استخراج و فرآورش نفت و گاز ، ساخت سکوهاى متحرک حفارى دریایى احداث پایانه هاى نفتى و نصب خطوط لوله و کابل زیردریایى می باشد. کارخانه جات سکوساز و جزیره صدرا در جنوب و مجتمع صنعتی نکا در شمال دو کارگاه مجهز هستند که همراه نیروی کار متخصص و کارآمد توانسته اند فعالیت های مثبتی در زمینه ی کارهای فراساحل انجام دهند.
از کارخانه جزیره صدرا در بوشهر می توان به عنوان دومین محل برای پروژه های فراساحل این شهر نام برد. این کارخانه به مساحت ۴۰۰ هزار متر مربع، و داراى ۲۰۰ متر دیوار ساحلى ، داراى سیستم هاى SKID به ظرفیتهاى ۵۰۰ تن و بالاى ۱۰۰۰۰ تن،و کارگاههاى مجهز از امکانات مناسب براى ساخت و بارگیرى سکوها و سازه هاى فراساحل می باشد.
کارخانه سکوساز در نزدیکى کارخانه کشتى سازى و جزیره صدرا به مساحت بیش از ۴۰۰ هزار متر مربع با ۲۰۰ متر دیوار ساحلى و کارگاههاى مدرن مجهز به سیستم بارگیرى سکوها، ۶ خط ریل به ظرفیت ۱.۲۰۰ تن و سیستم SKID به ظرفیت ۲۵۰۰ تن می باشد.
امروزه صدرا در زمره یکی از سرمایه های ملی ایران است که می بایست در حفظ و نگهداری آن بکوشیم.

سکوی نیمه مغروق البرز یکی از مهم ترین پروژه های انجام شده توسط شرکت صدرا است. این سکوی نیمه شناور که تماما توسط نیروی متخصص داخلی ساخته شده است. در بین کشورهای آسیایی ایران تنها کشوری است که توانسته بدون کمک گرفتن از نیروهای متخصص خارجی سکوی حفاری مجهز در آب های عمیق بسازد. سکوی حفاری ایران البرز ۱۴۷۰۰ تن وزن دارد که ۹۵۰۰ تن وزن سازه آن و۵۲۰۰ تن وزن تجهیزات و ماشین آلات است. این سکو با موفقیت در دو آزمایش مهم غلطش و عملیات حفاری در حوضچه آزمایش، اکنون آماده است تا اولین حفاری را در دریای مازندران برای برداشت سهم نفت ایران از آب های دریای شمال ایران انجام دهد.
سکوی نیمه شناور ایران البرز نماد توانمندی شرکت صدرا در اجرای اولین و بزرگترین پروژه ها در سطح منطقه خاورمیانه به شمار می آید.

شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران یکی از باسابقه ترین شرکت های فعال در صنعت فراساحل است که بیش از ۲۰ سال تجربه در صنعت نفت و گاز دارد. این شرکت یکی از فعالان منطقه در امور طراحی، ساخت و نصب سکوها و لوله گذاری در کف دریاست، و یکی از بزرگترین ناوگان دریایی تخصصی در زمینه نصب و لوله گذاری را درخاورمیانه مدیریت می کند. از عمده توانمندی های این شرکت می توان مدیریت پروژه ها، مهندسی، خرید و ساخت سازه های ساحلی و فراساحلی، اندود بتن لوله و انواع عملیات دریایی را نام برد. شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران با بکارگیری مدرن ترین تجهیزات و ناوگان دریایی، شامل شناورهای لوله گذار با آخرین تکنولوژی لوله گذاری DP3 (شامل یک فروند شناورفعال در عملیات فراساحل و دیگری در مرحله ساخت) و نیز یک فروند شناور لوله گذار جرثقیل دار(DLV AB1200) توانایی مدیریت و اجرای عملیات فراساحل مربوط به صنعت نفت و گاز را در سطح دریا و زیردریا دارد.

عملیات اصلی فراساحل شرکت ‌با پشتیبانی ناوگان دریایی مجهز آن صورت می گیرید که شامل نصب سازه های دریایی، لوله گذاری زیر دریا و حمل و نقل دریایی است. این ناوگان دریایی شامل شناورهای لوله گذار و جرثقیل دار سنگین، بارج های عملیاتی واسکان، بارج های حمل و نقل و مجهز به تجهیزات به آب انداختن جکت، شناورهای پشتیبانی ولنگر انداز می باشد. ناوگان دریایی این شرکت علاوه بر اینکه در پروژههای داخلی آن بکار گرفته می شود، ظرفیت ارائه خدمات در قالب اجاره شناورها به سایر پروژ ها و کارفرمایان را نیز دارا می باشد.

شرکت IOEC، با بکارگیری مهندسین باتجربه و استفاده از نیروی کار ماهر فراساحل، خدمات مختلفی در زمینه بارگیری، حمل و نقل دریایی، نصب جکت ها، سکوها، پل ها و متعلقات و نیز پشتیبانی عملیات اتصال تجهیزات به سیستم (Hook Up)، و فعالیتهای راه اندازی را ارائه می دهد. IOEC با همکاری شرکت های اقماری مربوطه پروژه های لوله گذاری زیردریا را انجام می دهد.

بخشی از توانایی های شرکت مربوط به نصب و راه اندازی خطوط لوله، شامل نصب انواع مختلف خطوط لوله زیر دریا (از ˝۴ تا ˝۵۶ قطر)، لوله های انعطاف پذیر، بویه های ثابت و اتصالات زیر دریا و تست و راه اندازی آنهاست. خاطر نشان می گردد به جز عملیات رایج لوله گذاری S-Lay، بخش نصب از روشهای انتقال لوله پیش ساخته از خشکی به دریا با استفاده از روش غوطه وری(بصورت نیمه مغروق) نیز بهره برداری می کند. در حال حاضر شرکت با استفاده از شناور جرثقیل دارفعال در عملیات نصب خود، توانایی بالابری سکوهایی تا وزن ۱۲۰۰ تن را داراست و انتظار می رود این قابلیت به ۴۴۰۰ تن افزایش یابد. در حال حاضر ناوگان دریایی شرکت شامل شناورهای جرثقیل دار و لوله گذار(C-Master، Abouzar 1200 و Annette)، بارجهای اسکان(Abouzar 81 ، Abouzar 114، Persian Pearl)، بارج به آب اندازنده جکت (Abouzar 110)،کشتی نقشه برداری (Persian Pioneer) و کشتی تدارکاتی (Caspian) می باشد.

2015-12-09_20-48-12

 

شکل-۱ آمار کلی از انواع چاه های فراساحل نفتی در موجود در دنیا و پیشبینی مرتبط تا سال ۲۰۱۳ را با طبقه بندی ای به صورت زیر نشان می دهد(محور افقی مربوط به سال و محور عمودی مربوط به تعداد چاه های حفر شده)

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.