پیشرفتهترین میدان گازی جهان
به گزارش پایگاه اطلاعات و فن آوری فراساحل به نقل از گروه انرژی نفتخبر از اویل پرایس، تولید حوزه گازی آپالاچی از سال ۲۰۱۴ تاکنون بیش از ۸۵ درصد افزایش یافته است و از ۱۳/۸۳۷ میلیارد فوت مکعب در روز به ۲۶/۰۲۷ میلیارد فوت مکعب در روز رسیده است.
این منطقه یکی از مهمترین مناطق تولید گاز طبیعی در آمریکا به شمار میرود و امروز میزان گاز تولید شده در این میدان بیشتر از گاز تولیدی مجموع سایر میدانهای شیل در ایالاتمتحده است. در حال حاضر، با توجه به طرحهای احداث خط لوله که در سال ۲۰۱۸ وارد مدار میشوند، در نهایت گاز تولیدی میدانهای شیل مارسیلوس و یوتیکا(واقع در حوزه گازی آپالاچی) قابلیت ارسال به مصرفکنندگان نهایی در بازارهای بزرگ گازی را خواهند داشت و از سوی دیگر میتواند منجر به بهبود قیمت گاز در سراسر مناطق ایالاتمتحده شود.
در طول فصل زمستان، گاز تولیدی این میدان میتواند به صرفهجویی هزاران دلار در صورت حساب انرژی مصرفکنندگان در منطقه مید وست(غرب اوهایو تا کوههای راکی) و سواحل اقیانوس اطلس شود. امروزه گاز آپالاچی در موقعیت خوبی برای تغییر قیمت گذاری بلندمدت منطقهای قرار گرفته و در سالهای آتی جریان اقتصاد انرژی ایالاتمتحده را متحول خواهد کرد.
بهتر است نگاه دیگری به این نکته داشته باشیم که چرا امروز آپالاچی بیش از هر زمان دیگری برای اقتصاد انرژی ایالاتمتحده حائز اهمیت است.
یکی از مشخصههای مهم گاز تولید شده از آپالاچی، نوآوریهای فنّاورانه و کاهش مداوم هزینههای تولید در آن است. در سال ۲۰۱۵، یک روند غیرمنتظره بین شمارش دکلها و میزان گاز تولیدی این منطقه شکل گرفت. با کاهش تعداد دکلهای عملیاتی، تولید این منطقه همچنان با افزایش مواجه شد و در ماه گذشته گاز تولیدی هر یک حلقه چاه آن به ۲۶/۰۲۷ میلیون فوت مکعب در روز رسید.
از این تعاریف میتوان استدلال کرد که میدانهای مارسیلوس و یوتیکا بهترین نقطه برای تولید گاز شیل هستند. امروزه گاز تولیدی منطقه مارسیلوس تقریباً دو برابر مقدار گاز میدان هاینسویل، واقع در شرق تگزاس (دومین منطقه بزرگ تولید گاز در ایالاتمتحده) است و جالب است بدانید که اندازه عرض جغرافیایی این دو میدان مشابه یکدیگر است.
میزان تولید گاز به ازای هر چاه در حوزههای گازی مختلف ایالاتمتحده
میزان تولید گاز حوزه گازی آپالاچی از ابتدای سال ۲۰۱۴ تا پایان سال
عامل اصلی افزایش سریع و پایدار تولید گاز در این منطقه، یک فناوری در حال تحول است که در این منطقه مورد آزمایش قرار گرفته است. در واقع، برخی از تکنیکهای حفاری اخیر تولیدکنندگان آپالاچی منحصر به فرد بوده و هرگز در هیچ نقطه از جهان دیده نشده است.
عواملی چون ورود تجهیزات حفاری عمیق با قابلیت حفاری تا بیش از ۶هزار متر (۲۰ هزار فوت)، حفاری چندگانه (انتظار میرود از طریق یک سکوی معمولی دهها چاه حفاری شود)، پروپانت (ماسه شکسته) با مقاومت زیاد و قابلیت هدایت بالا به اپراتورها اجازه میدهد تا به طور متوسط سالانه شصت درصد گاز بیشتر نسبت به سال ۲۰۱۴ تولید کنند.
حرکت دکلهای حفاری نیز یکی دیگر از عوامل مهم و تأثیرگذار است، با این فناوری دکلهای حفاری به معنای واقعی توانایی این را دارند که از زمین جدا شوند و از یک قسمت به سمت دیگر حرکت کنند و این امر زمان حفاری را به شکل قابل توجهی کاهش داده است. در حال حاضر با بهره گیری از این فناوریها، بجای آنکه چندین ماه طول بکشد تا عملیات حفاری به پیشرفت ۵۰ درصدی برسد، تنها ظرف مدت فقط چند روز این کار صورت میگیرد.
نوآوریهای فنّاورانه به تولیدکنندگان آپالاچی اجازه میدهد که هزینههای عملیاتی خود را کاهش دهند و از این طریق حاشیههای سود خود را افزایش دهند. از سال ۲۰۱۱ متوسط هزینه حفاری در جنوب غرب پنسیلوانیا به میزان ۷۱ درصد کاهش یافته است (از یک میلیون و ۲۰۰ هزار دلار به ۳۰۰ هزار دلار) و در عین حال متوسط طول حفاری آن به میزان ۹/۵۰۰ فوت (نزدیک به ۳هزار متر) افزایش یافته است.
گاز مارسیلوس و یوتیکا همواره با تخفیف برای پایانه گاز هنری ارسال میشود و همین امر تنها میتواند فشار فوقالعادهای به سایر تولیدکنندگان وارد کند و رقابت سنگینی میان آنها ایجاد کند. کاهش قیمت تولید گاز آپالاچی در نهایت به سود مصرفکنندگان سراسر ایالاتمتحده منتهی میشود. چندین پروژه احداث خط لوله بین ایالتی و احداث خط لوله ساحلی اقیانوس اطلس از جمله خطوط ارتباطی ضروری به شمار میرود.
ارسال حجم گاز اضافی آپالاچی در امتداد خط لوله ترانسکو به حل بسیاری از مشکلات کمک خواهد کرد و موجب صرفهجویی اقتصادی در صورتحسابهای انرژی مصرفکنندگان در این ایالتها خواهد شد. برآورد شده است که صرفهجویی انرژی حاصل از خط لوله ساحلی اقیانوس اطلس در ایالت ویرجینیا و کارولینای شمالی در حدود ۳۷۷ میلیون دلار در سال خواهد بود.
گاز آپالاچی دارای تأثیر فوری اقتصادی و سود چشمگیر طولانی مدت در تأمین امنیت در ایالاتمتحده است. امروزه گاز مارسیلوس و یوتیکا تاثیرچشمگیری روی رشد صنعت LNGو تأمین انرژی مراکز صنعتی در مناطق ساحلی خواهد داشت.