پروژه خط لوله انتقال گاز ایران به عمان به مناقصه میرود
مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران اعلام کرد: به محض اعلام نتایج مطالعاتی پروژه خط لوله انتقال گاز ایران به عمان نسبت انجام مناقصه و انتخاب پیمانکار اقدام می شود.
به گزارش پایگاه اطلاعات و فن آوری فراساحل به نقل از NIOC، علیرضا کاملی پیش بینی کرد که حدودا تا دو ماه آینده مطالعات بخش خشکی و ظرف سه ماه آینده مطالعات بخش دریایی پروژه خط لوله انتقال گاز ایران به عمان به اتمام برسد.
وی با بیان اینکه فعالیت های مربوط به پــروژه خط لوله انتقال گاز ایران به عمان به سرعت در حال انجام است، ادامه داد: بخش مساحی دریایی سمت ایران و عمان به اتمام رسیده و هم اکنون ارزیابی اطلاعاتی که از بستر دریا به دست آمده، در حال انجام است.
کاملی اظهار کرد: به محض اعلام نتایج مطالعاتی این پروژه صادراتی، به اتفاق طرف عمانی نسبت به چگونگی و نحوه انتخاب شرکت های پیمانکار متقاضی برای اجرای این خط لوله، اقدام می شود.
اعلام آمادگی شرکت های خارجی برای اجرای پروژه خط لوله
به گفته وی، هم اکنون تعداد زیادی از شرکت های اروپایی و آسیایی، آمادگی خود را برای انجام سرمایه گذاری و اجرای پروژه خط لوله صادرات گاز ایران به عمان اعلام کرده اند که به زودی به همراهی طرف عمانی و توافق دو جانبه نسبت به انجام مناقصه و انتخاب آنها تصمیم گیری می کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاعات و فن آوری فراساحل به نقل از NIOC، با عنایت به رویکرد راهبردی جمهوری اسلامی ایران نسبت به کشورهای همسایه و با توجه به تاکید رئیس جمهوری ایران و پادشاه کشور عمان، یادداشت تفاهمی در زمینه صادرات گاز طبیعی میان وزرای نفت ایران و عمان در تاریخ ۴ شهریور ماه ۱۳۹۲ به امضاء طرفین رسید.
سند چارچوب همکاریهای مشترک نیز در اسفندماه ۱۳۹۲ در خلال سفر رئیس جمهوری به کشور عمان در مسقط از سوی شرکت ملی صادرات گاز ایران و وزارت نفت عمان امضا شد و موضوع احداث خط لوله صادرات گاز در دو بخش خشکی و دریایی در دستور کار قرار گرفت.
پس از برگزاری فرآیندهای قانونی، شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران (IOEC) برای بخش دریایی و شرکت مهندسین مشاور پارس برای بخش خشکی به عنوان مشاورین این پروژه و به منظور انجام مساحی دریایی و مطالعات مهندسی پایه اجزاء مختلف این دو بخش انتخاب شدند.
قرارداد بخش دریایی که شامل انجام مساحی دریایی، مطالعات مهندسی پایه حدود ۱۸۰ کیلومتر خط لوله ۳۶ اینچ دریایی (از ساحل منطقه عمومی کوه مبارک تا ساحل بندر صحار کشور عمان)، مطالعات مهندسی پایه ایستگاههای تقویت فشار و اندازهگیری گاز طبیعی در منطقه عمومی کوه مبارک و تهیه اسناد مناقصه فاز اجرایی این بخش است، مابین شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران (IOEC) به عنوان مشاور و شرکت ملی صادرات گاز ایران و شرکت ملی نفت عمان به عنوان کارفرمایان پروژه به امضاء رسید و هم اکنون در حال انجام است.
قرارداد بخش خشکی نیز که شامل انجام مطالعات مهندسی پایه حدود ۲۰۰ کیلومتر خط لوله ۵۶ اینچ (از کیلومتر حدود ۴۷۵ خط لوله هفتم سراسری گاز طبیعی تا منطقه عمومی کوه مبارک) و تهیه اسناد مناقصه فاز اجرایی این بخش است، مابین شرکت مهندسین مشاور پارس به عنوان مشاور و شرکت ملی صادرات گاز ایران به عنوان کارفرمای پروژه به امضاء رسید و هم اکنون در حال انجام است.
فرآیند و چگونگی اجرای بخش دریایی پروژه شامل حدود ۱۸۰ کیلومتر خط لوله دریایی، ایستگاه های تقویت فشار و اندازه گیری گاز طبیعی در منطقه عمومی کوه مبارک در دستور کار شرکت ملی صادرات گاز ایران و شرکت ملی نفت عمان قرار دارد. بر همین اساس پیشبینی میشود از سال ۱۳۹۷ روزانه حدود ۲۸ الی ۴۲ میلیون متر مکعب گاز به مدت حداقل ۱۵ سال به کشور عمان صادر شود.