پالایشگاه فازهای ٢٠ و ٢١ آماده دریافت گاز شد
مجری طرح توسعه فازهای ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی با اشاره به آماده سازی تاسیسات بخش خشکی این پروژه گفت: به زودی ( پنجم مردادماه ) اولین محموله گاز تولیدی پارس جنوبی با حجم ۲۵۰ میلیون فوت مکعب در روز جهت راه اندازی واحدهای تصفیه و فراورش به پالایشگاه این بخش وارد خواهد شد .
به گزارش پایگاه اطلاعات و فن آوری فراساحل به نقل از نفت و گاز پارس مهندس علیرضا عبادی افزود: گاز دریافتی تولیدی پارس جنوبی در مرحله نخست وارد ردیف اول پالایشی این حوزه خواهد شد و سپس با تنظیم واحدها و تثبیت کارایی سیستم های متعدد، ردیف های دوم، سوم و چهارم در چرخه ورود گاز قرار خواهند گرفت .
به گفته وی، عملیات مربوط به راه اندازی تمامی بخش های پالایشگاهی همگام با توسعه بخش دریا صورت می گیرد به گونه ای که با نصب سکوی تولیدی فاز ۲۱ ، تمامی ردیف های تصفیه گاز پالایشگاه در مدار بهره برداری قرار خواهند داشت .
عبادی با اشاره به پیشرفت های صورت گرفته در اجرای بخش خشکی مطابق برنامه زمان بندی این طرح افزود: هم اکنون سیستم های کنترل برق و ابزار دقیق پالایشگاه در حال تست نهایی است تا شرایط لازم برای ورود گاز به ترین ( ردیف ) اول این پالایشگاه فراهم گردد .
مدیر بخش کارفرمایی فازهای ۲۰ و ۲۱ عنوان کرد: براساس جدول برنامه آماده سازی حوزه خشکی ، ردیف دوم پالایشگاه فازهای ٢٠ و ٢١ نیز تا پایان مردادماه آماده دریافت گاز خواهد شد.
وی گفت: هم اکنون با تجهیز تیم های فنی و مهندسی، پس از نصب سکوی فاز ۲۱ ، عملیات هوک آپ، پیش راه اندازی و راه اندازی انجام می شود که این بخش نیز در بازه ١١٠ روزه انجام و مطابق برنامه، گاز این سکو آذرماه به پالایشگاه ارسال می شود.
مجری طرح توسعه فازهای ٢٠ و ٢١ ، با راه اندازی از سکوی فاز ۲۱ عملا ۵۰ درصد از منابع این بخش مخزنی معادل تولید روزانه یک میلیارد فوت مکعب ( ٢٨,٣ میلیون مترمکعب ) گاز در مدار بهره برداری قرار می گیرد .
وی پیشرفت کنونی سکوی فاز ٢٠ را که ظرفیت برداشت یک میلیارد فوت مکعب گاز دارد را نیز ٩٠ درصد اعلام کرد و افزود: طبق برنامه زمان بندی، این سکو نیز شهریورماه امسال آماده بارگیری و حمل به موقعیت خود در خلیج فارس می شود.
عبادی همچنین فازهای ۲۰ و ۲۱ را در شمار طرحهای ویژه صنعت نفت به لحاظ پیگیری الزامات زیست محیطی مطابق با پروتکل های جهانی معرفی کرد و گفت : همه واحدهای زیست محیطی این پروژه به اجرا درآمده است و ردیفهای یک و دوم واحدگوگردزدایی مهرماه و ردیف های سوم و چهارم نیز آبان ماه وارد مدار خواهد شد.
به گفته وی، به این ترتیب پیش از ورود گاز ترش به پالایشگاه و عملیات شیرین سازی، عملا همه واحدهای زیست محیطی فازهای ٢٠ و ٢١ آماده راه اندازی می شود.
مجری طرح توسعه همچنین از انجام ۷۵ میلیون نفر ساعت کار بدون حادثه در این پروژه خبر داد و گفت : راهبرد اجرای برنامه های عملیاتی این پروژه با هدف سرعت بخشیدن به فرایند ساخت و توسعه همواره مبتنی بر روش مندی اجرا ، اعمال استانداردها و انضباط های ایمنی بوده است .