پایگاه اطلاعات و فناوری فراساحل ایران

هدفگذاری ۱۰ میلیارد دلاری توسعه پارس جنوبی تا دو سال آینده

0

ImageHandler

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: طی ٩ ماه سال جاری، یک میلیارد و ٧٣٠ میلیون دلار اعتبار برای اجرای طرحهای پارس جنوبی اختصاص یافته است که برای تکمیل سایر طرحهای توسعه ای باقیمانده این حوزه گازی به ١٠ میلیارد دلار اعتبار نیاز است.

به گزارش روابط عمومی، مهندس شعبانپور امروز (سه شنبه، ۶ بهمن ماه) در حاشیه بازدید خبرنگاران رسانه های گروهی از فازهای ١٧، ١٨، ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی، در نشست خبری این بازدید با بیان این مطلب افزود: کل تولید گاز میدان پارس جنوبی از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه، بیش از ٨٣ میلیارد مترمکعب بوده و بر اساس برنامه قرار است این مقدار تا ١٣٠ میلیارد مترمکعب افزایش یابد.

وی درباره طرح توسعه فاز ١١ پارس جنوبی نیز اعلام کرد: بر اساس برنامه قرار است این فاز را شرکتهای داخلی توسعه دهند که هم اکنون در حال ارزیابی فنی شرکتهای متقاضی توسعه این فاز هستیم.

شعبانپور ادامه داد: چنانچه توانایی مالی این شرکتها از سوی شرکت ملی نفت ایران به تایید برسد، مناقصه توسعه فاز ١١ پارس جنوبی بین شرکتهای متقاضی برگزار می شود و البته چنانچه صلاحیت مالی این شرکتها به تایید شرکت ملی نفت ایران نرسد، احتمال مطرح شدن این طرح توسعه براساس قراردادهای جدید نفتی وجود دارد.

وی با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده در خصوص بهره برداری نهایی از پروژه های در دست ساخت این میدان تا پایان سال ۱۳۹۶ گفت: با توجه به قابلیت های صنعت نفت و نیز ارتقاء توانمندی های فنی داخلی در اثنای اجرای این دست از مگاپروژه ها، امکان اجرای مراحل توسعه در این بازه زمانی در صورت تامین اعتبارات مورد نیاز و نیز تعیین تکلیف مسایل و مشکلات شرکت صدرا به عنوان سازنده بخشی از سکوهای پارس جنوبی وجود دارد که امیدواریم روند پیشرفت با برنامه ریزی های انجام شده تداوم یابد .

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان این که بیشتر فازهای باقیمانده پارس جنوبی از پیشرفت بیش از ٧٠ درصدی برخوردارند، ادامه داد: تنها فازهای ۱۳، ۱۴ و ٢٢ تا ٢۴ که ساخت سکوهای آنها بر عهده شرکت صدراست، از پیشرفت مطابق با برنامه برخوردار نیست که هم اکنون از طریق معاون اول رئیس جمهوری پیگیر حل مشکلات این شرکت سازنده هستیم.

شعبانپور از جمله راهکارهای موجود برای حل مشکل شرکت صدرا را ساخت سکوها از سوی شرکتهای پترو پایدار ایرانیان و پتروسینا اعلام کرد و افزود: می توانیم برای راه اندازی این سکوها از توان شرکتهای داخلی استفاده کنیم تا عملیات راه اندازی در زمان کمتری انجام شود.

شعبانپور منابع مالی مورد نیاز برای پایان طرحهای پارس جنوبی را ١٠ میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: قرار بر این است بخشی از منابع مورد نیاز از محل بند «ق» و بخشی از محل صندوق توسعه ملی تامین شود و بازپرداخت منابع صندوق توسعه ملی از طریق درآمد حاصل از فروش محصولات پالایشگاهی انجام می شود.

وی همچنین درباره دستاوردهای تولیدی این حوزه مشترک گفت:طی دو سال گذشته ۱۵۰ میلیون متر مکعب گاز به تولیدات پارس جنوبی افزوده شده است که این میزان در سال آینده نیز ۱۰۰ میلیون متر مکعب ارتقاء خواهد یافت.

 

مرجع:Www.POGC.irhttp://www.pogc.ir/Default.aspx?tabid=581&articleType=ArticleView&articleId=6136

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.