نیاز به حفر ۵۰۰ حلقه چاه دریایی و ۲۰۰۰ حلقه چاه خشکی برای رسیدن به اهداف برنامه ششم

براساس مطالعات انجمن شرکتهای حفاری نفت و گاز ایران، برای رسیدن به اهداف برنامه ششم در بخش نفت و گاز نیازمند حفر ۵۰۰ حلقه چاه دریایی و ۲۰۰۰ حلقه چاه خشکی هستیم.
در مجمع عمومی فوقالعاده انجمن شرکتهای حفاری نفت و گاز ایران که دوشنبه، ۱۲ بهمن در شرکت حفاری و اکتشاف گسترش انرژی گستر پارس (پدکس)، آخرین وضع دکل داری در ایران و شرایط فعالیت در این بخش در دوران پساتحریم تشریح شد.
طبق گزارشی که در مجمع ارائه شد، براساس آمارها هم اکنون در مجموع ۱۲۷ دکل دریایی و خشکی در ایران فعالیت میکنند که در این میان ۱۱۱ دستگاه خشکی و ۱۶ دستگاه دریایی در مالکیت دولت، شرکتهای خصوصی و خارجی قرار دارند.
در گزارش ارائه شده اعلام شد که ۸۵ درصد سهم بازار فعالیت دکلها در خشکی به بخش دولتی و نیمهدولتی، ۹ درصد خصوصی و هفت درصد به بخش خارجی تعلق دارد.
همچنین در این جلسه تصریح شد که براساس پیشبینی و اهداف برنامه پنجم توسعه کشور که به احتمال قریب به یقین در برنامه ششم نیز دنبال خواهد شد، در بخش بالادستی نفت و گاز نیازمند حفر ۵۰۰ حلقه چاه دریایی و ۲۰۰۰ حلقه چاه خشکی هستیم.
دوران پساتحریم و نحوه فعالیت شرکتهای حفاری در این دوران از دیگر بحثهای مطرح شده در این مجمع بود که با اشاره بر بهبود مستمر فضای کسبوکار و به روز شدن فناوریهای حفاری بر ظرفیتسازی، توانمندسازی و ماندگاری در دوران پساتحریم، شناسایی نیاز حفاری در داخل و همینطور شناخت بازارهای منطقه نیز تأکید شد.
منبع: شانا