مزایده ٧٠ جایگاه سوخت در شهریورماه بزرگترین واگذاری سال بود
مشاور رئیس کل سازمان خصوصی سازی با بیان این که ارزش مزایده ٧٠ جایگاه سوخت واگذار شده در ١۵ شهریورماه امسال ٣۵٠ میلیارد تومان است، گفت: این واگذاری در تاریخ سازمان خصوصی سازی بیسابقه بود.
به نقل ازشانا به نقل از سازمان خصوصی سازی، سیدجعفر سبحانی، مشاور رئیس کل سازمان خصوصی سازی، با اعلام این که ارزش مزایده ٧٠ جایگاه سوخت واگذار شده در ١۵ شهریورماه امسال نزدیک به ٣ هزار و ۵٠٠ میلیارد ریال است، گفت: برگزاری مزایده ١٠٠ جایگاه سوخت در ١۵ شهریورماه امسال که ٧٠ درصد آنها به فروش رفت، بزرگترین واگذاری سال بود.
وی افزود: در سالهای گذشته، برخی مواقع حتی مزایده ۴٠ جایگاه سوخت نیز برگزار شده بود که در نهایت حداکثر ٣ جایگاه به فروش میرفت، اما واگذاری یاد شده از نظر شمار مزایده برگزار شده در یک روز و گستردگی جغرافیایی آن در اقصی نقاط کشور در تاریخ سازمان خصوصی سازی بیسابقه بود.
سبحانی تصریح کرد: در این مزایده که از ساعت ١۴ آغاز و تا ساعت ٢٠ همان روز (١۵ شهریورماه) به طول انجامید، ٣٣٣ پاکت پیشنهاد قیمت رسید، همچنین ارزش واگذاریها در این مزایده تاریخی نزدیک به ٣ هزار و ۵٠٠ میلیارد ریال (٣۵٠ میلیارد تومان) بود، در حالی که از آغاز امسال تا پیش از این واگذاری، نزدیک به هزار و ٧٠٠ میلیارد ریال (١٧٠ میلیارد تومان) واگذاری شده بود.
مشاور رئیس کل سازمان خصوصی سازی عنوان کرد: واگذاریهایی که پیش از این در زمینه جایگاه های سوخت به انجام رسیده بود، سرانجام با ٢ متقاضی برای هر جایگاه به پایان میرسید، اما در واگذاری اخیر جایگاهی در بوشهر، ٢٣ مشتری و موردی در اسفراین ١٧ متقاضی داشت.
وی گفت: دریافت ٣٣٣ پاکت پیشنهاد قیمت حاکی از آمار میانگین پنج پیشنهاد برای هر جایگاه بود که قیمتها نیز تا چهار برابر قیمت پیشنهادی پایه دریافت شد، این مزایده به صورت ١٠٠ درصد به بخش خصوصی واقعی واگذار شد که همسو با اهداف سازمان خصوصی سازی در دولت یازدهم بود.
سبحانی افزود: مجموع واگذاریهای انجام شده در این سازمان از آغاز تاسیس (سال ١٣٨٠) تا نیمه نخست سال ١٣٩٢ و روی کار آمدن دولت یازدهم، ١٨ درصد بود، اما در ٣ سال گذشته این آمار به ٣٨ درصد (بیش از ٢ برابر) رسید.
مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی تصریح کرد: مجموع واگذاری به شبه دولتیها یا خصولتیها از سال ٨٠ تا آغاز به کار دولت یازدهم نیز ٣٩ درصد بود، اما امروز این آمار به ۲۷ درصد تقلیل یافته که حاکی از کاهش ١٢ درصدی سهم خصولتیها در سه سال گذشته است.