پایگاه اطلاعات و فناوری فراساحل ایران

فناوری پالس پلاسما در خدمت ازدیاد برداشت مخازن نفتی

0

فناوری پالس پلاسما، تازه ترین فناوری ازدیاد برداشت از مخازن نفتی است که استفاده از آن از سال ٢٠١٣ در آمریکا کلید خورده است.
به گزارش خبرنگار شانا، پژوهشکده ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران در گزارشی به تبیین فناوری پالس پلاسما پرداخته و اعلام کرده است: این فناوری در سال ٢٠٠٢ از سوی تیمی از دانشکده معدن دانشگاه ایالتی سن پترزبورگ روسیه توسعه داده شد و شرکتهای مختلفی از جمله کونوکوفیلیپس، لوک اویل، روسنفت، گازپروم، بریتیش پترولیوم، نفت و گاز ریچ فیلد، آس تس، منابع انرژی میلر و … از این فناوری در عملیات انگیزش حدود ٣٠٠ چاه مختلف در روسیه، چین، اروپای شرقی، آمریکا و کویت استفاده کرده اند.

گزارشها نشان می دهد، در ٩٠ درصد موارد با استفاده از این روش، بهبود چشمگیری در میزان تولید این چاهها اتفاق افتاده است.

این فناوری هم اکنون در چاههای عمودی کاربرد دارد و استفاده از آن در چاههای افقی در دست توسعه است.

بر اساس این گزارش، در روش بهره گیری از فناوری پالس پلاسما با تولید قوسهای کنترل شده پلاسما در کسری از ثانیه، موج هیدرولیکی با سرعت بالایی در حدود هزار و ۵٠٠ متر بر ثانیه ایجاد می شود که با نفوذ به درون مخزن، گرفتگیهای رسوبی اطراف چاه و درون مشبک کاریها را تمیز می کند. منشا این گرفتگیها، رسوبات، تجمع دانه های ریزسنگ در اطراف چاه، گل حفاری و … است. از طرفی، میزان انرژی تولید شده از ابزار، در حدی است که به تجهیزات تکمیل چاه آسیبی نمی رساند.

از مزایای این روش می توان به سرعت بالای عملیات انگیزش، ایمنی بالا و سازگاری با محیط زیست به واسطه استفاده نکردن از هرگونه مواد شیمیایی اشاره کرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.