پایگاه اطلاعات و فناوری فراساحل ایران

فناوری های روز صنعت فراساحل ارتقا می یابد

0

به گزارش پایگاه اطلاعات و فن آوری فراساحل به نقل از مارین نیوز، مهندس ابوالقاسم رحمانی ساخت داخل گوی شناور (SPM) و تجهیز کلیدی آن موسوم به محور چرخان (Swivel ) همچنین نصب و راه اندازی بسته کامل SPM شامل بخش زیرسطحی و بخش شناور و اتصالات (floating hoses and Riser) مربوطه را از فناورهایی جدیدی دانست که شرکت مهندسی و تاسیسات دریایی ایران آنها را بومی سازی کرده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی با اشاره به اینکه گوی شناور (SPM) تجهیزی است که جهت انتقال و بارگیری فرآوردههای نفتی در کشتیهای نفتکش مورد استفاده قرار می‌گیرد بیان داشت: طراحی و ساخت این تجهیز که در اختیار تعداد محدودی از شرکتهای دنیا قرار دارد جزء موارد تحریمی اصلی صنعت نفت ایران قرار داشته، این امر نیز موجب شد تا شرکت IOEC در راستای بومیسازی ساخت این تجهیز در ایران، تصمیم به ساخت SPM در داخل کشور بگیرد.
مهندس ابوالقاسم رحمانی، تربیت نیروی انسانی ماهر و مجرب را از دیگر راهبردهای شرکت متبوع خود به منظور ارتقای فناوری در حوزه فراساحل نفت و گاز دانسته و افزود: با برنامه‌ریزی آموزش انجام شده بالغ بر ۵۰ نیروی نخبه جوان از سال گذشته تاکنون که در راستای ارتقای دانش بدنه شرکت صورت گرفته است، از اقدامات این شرکت در این راستا به شمار می رود.
وی تصریح کرد:‌ مشارکت با شرکت‌های معتبر بین المللی به عنوان یکی دیگر از راهبردهای اصلی توسعه فناوری این شرکت از اهمیت بسزایی برخوردار است که در این راستا،‌ مذاکره با چند شرکت خارجی معتبر بین‌المللی از کشورهای مختلف از جمله نروژ، ایتالیا، هلند و کره جنوبی در دست اجراست.
مهندس رحمانی همچنین ناوگان دریایی کامل جهت حمل، نصب، لوله گذاری و راه اندازی با قابلیت عملیات در جبهه های موازی (SYMOPS) شامل قابلیت اسکان تا ۱۶۰۰ نفر و مدیریت همزمان بالغ بر ۳۵ شناور عملیاتی در فراساحل قابلیت لیفت سازه‌های سنگین(۱۰۰۰-۳۵۰۰ تن) و فلوت‌آوور سازه‌های فوق سنگین (۴۰۰۰-۸۰۰۰ تن) را از دستاوردهای شرکت تحت مدیریت خود در عرصه فناوی صنعت نفت در حوزه فراساحل برشمرد. مدیریت شناورهای مدرن DP و لنگردار و نگهداری و آماده خدمات دهی آنها در تراز جهانی در این خصوص قابل ذکر است.
مهندس رحمانی در بخش دیگری از سخنانش، ورود به عرصه فن آوری لوله گذاری آبهای عمیق (Deep Water) از طریق پروژه صادرات گاز به عمان -که مهندسی و نقشه‌برداری آن برای انجام FEED مربوط به مسیر نیمه عمیق صورت گرفته و برای بخش عمیق هم هماهنگی لازم با مشاور و نقشه بردار انجام شده است و منتظر ابلاغ کارفرما می‌باشد- را از دیگر پروژه هایی دانست که شرکت تاسیسات دریایی تلاش دارد تا با اجرای آن به فناوری آبهای عمیق دست یابد. در صورت مساعدت کارفرمای این پروژه و با تحقق این مهم،‌ کار اجرای سازه‌های فراساحلی در دریای عمان و خزر فراهم خواهد شد و خواسته اصلی نظام مبنی بر اقتصاد مقاومتی، ‌اقدام و عمل محقق خواهد شد.
وی همچنین تصریح کرد: دستیابی به فناوری حفاری دریایی نیز از دیگر راهبردهای این شرکت فراساحلی است که با آغاز عملیات حفاری ۲۲ حلقه چاه فاز ۱۴ پارس جنوبی محقق شده است. با آغاز عملیات حفاری نخستین حلقه چاه فاز ۱۴ میدان گازی پارس جنوبی که شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران مسئولیت آن را برعهده دارد، این شرکت به طور جدی و عملی به عرصه بالادستی صنعت نفت و گاز وارد شد و به جرگه شرکت‌های حفاری نفت و گاز کشور پیوست.
به اعتقاد این مقام مسئول، صنعت فراساحل و اجرای پروژه های نفت و گاز دریایی از رشد بسیار قابل توجهی برخوردار بوده تا آنجا که با وجود تحریم‌های ناجوانمردانه علیه ایران ولی نوآوری‌ها و خلاقیت های متخصصین فراساحلی ایرانی در کشور مانع از آن شد که جای شرکت‌های خارجی که کشور را ترک کرده بودند؛ خالی بماند.
وی با تاکید بر اینکه صنعت فراساحل نفت و گاز در کشور، صنعتی نو تلقی می شود که با بهره گیری از توان مهندسان جوان کشورمان؛ روز به روز شکوفاتر می‌شود،‌تصریح کرد: باور اینکه یک شرکت ایرانی توان لوله گذاری و راه اندازی آن در زیر دریا و یا بارگیری،‌ حمل و نصب سکوهای ۳۰۰۰ تنی را داشته باشند در بیش از ۱۵ سال گذشته وجود نداشت؛ این در حالی است که هم اکنون شاهد آن هستیم که در یک مرحله بارگیری حدود ۶ هزار تن سازه دریایی بر روی یک بارج بارگیری شده و در مدت کمتر از ۱۰ روز نصب می‌گردند.
مهندس رحمانی که در نشست تخصصی دستاوردهای فناورانه صنعت نفت در حوزه فراساحل تاکید کرد: این توان مهندسی قابل توجه در کشور؛‌ موجب شده تا با کمبود جدی در بخش مهندسی صنعت فراساحل کشور مواجه نباشیم و در این راستا شرکت تاسیسات دریایی تلاش دارد، دستاوردهای متخصصان خود را در هجدهمین همایش صنایع دریایی به عرصه ظهور رساند.
وی با بیان اینکه صنعت فراساحل هنوز در بخش هایی نیازمند خدمات شرکت های خارجی است و با محدودیت‌هایی مواجه است،‌ تصریح کرد: امید می‌رود برگزاری همایش‌های تخصصی که با ارائه مقالات و کارگاه‌های تخصصی همراه است بتواند،‌ توانمندی شرکت های ایرانی را در این عرصه بیش از گذشته به همراه داشته باشد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.