
فاز دوم طرح آماک آماده بهرهبرداری شد
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اشاره به پیشرفت ۹۹.۹ درصدی فاز دوم طرح آماک از آماده بهره برداری بودن این طرح خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، بیژن عالیپور با اشاره به پیشرفت ۹۹.۹ درصدی فاز دوم طرح آماک، گفت: فاز دوم این طرح که از اهمیت ویژه ای برخوردار است توسط شرکت متن در حال اجرا است و اکنون در مرحله راهاندازی نهایی قرار دارد.
وی با اشاره به جلسه های مختلف با مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره کار فاز دوم طرح آماک توضیح داد: در حال ارائه تمهیداتی به منظور مرتفع کردن نواقص و کمبودهای این طرح هستیم تا هرچه زودتر راه اندازی شود.
عالی پور در ادامه افزود: تاخیر در بهره برداری از این طرح مربوط به پیمانکار اجرایی است که این موضوع از سوی مسئولان نفت در حال پیگیری است.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب یادآور شد: اکنون با تلاش بخش های مختلف در حال همراهی و همکاری برای تسریع در راه اندازی این طرح مهم هستیم.
هدف های طرح آماک را در سه مورد می توان خلاصه کرد: ١-جلوگیری از سوزاندن حدود ٢۴١ میلیون فوت مکعب (٨٢/۶ میلیون متر مکعب) گازهای ترش همراه نفت لایه بنگستان مخازن نفت اهواز، آب تیمور، منصوری، کوپال و مارون و پیشگیری از انتشار روزانه ١٨هزار تن مواد آلاینده محیط زیست و جلوگیری از آلودگی هوا از طریق جمع آوری، آبزدایی و شیرین سازی گازهای ترش و تبدیل این گازها به گاز شیرین غنی؛
٢-فرآورش گاز غنی تولیدی طرح در کارخانه های گاز و گاز مایع ٨٠٠/٧٠٠ و تولید مایعات گازی (ROW NGL) شیرین به منظور تامین کمبود خوراک مجتمع پتروشیمی بندر امام و گاز سبک به منظور تحویل به شرکت ملی گاز برای مصارف صنعتی و خانگی؛
٣- افزایش تولید نفت خام از طریق برگشت مایعات گاز ترش تفکیکی به واحدهای بهره برداری نفت است.
با احداث چه تاسیساتی، گازهای همراه نفت مهار، از سوزاندن آنها جلوگیری و قابل استفاده می شوند؟ نفت خام پس از خارج شدن از چاه از طریق خط لوله به واحدهای بهره برداری نفت انتقال و در این واحدها در چهار مرحله فشار آن کاهش می یابد؛ به گونه ای که در مرحله پایانی که فشار آن کمی بیشتر از اتمسفر است، نفت خام قابل ارسال به پالایشگاه ها و یا انتقال به جزیره خارگ برای صادرات به دست می آید؛ بنابراین گازهای همراه نفت نیز در چهار مرحله از نفت خام جدا می شوند.
در طرح آماک برای استفاده از گازهای همراه نفت که در واحدهای بهره برداری (آب تیمور، منصوری، اهواز ١، اهواز ٢، اهواز٣ و کوپال) تولیدمی شوند، ٧ ایستگاه تقویت فشار و آبزدایی گاز ترش، یک پالایشگاه شیرین سازی گاز و مایعات گازی، یک ایستگاه تقویت فشار و نم زدایی گاز اسیدی، همچنین احداث ١٨٠ کیلومتر خط لوله اتصال گاز ترش به قطر ۴ و ١٨، احداث ١٠٠ کیلومتر خط لوله انتقال گاز اسیدی به قطر ١٢، احداث ٩۵ کیلومتر خط هوایی انتقال نیروی فشار قوی ٣٣ و ١١ کیلووات، احداث یک پست برق جدید و توسعه سه پست فرعی برق موجود شرکت ملی نفت تاسیس شده است.