پایگاه اطلاعات و فناوری فراساحل ایران

عملیات جدید اکتشافی در دریای خزر به زودی آغاز می‌شود

0

تاکنون مذاکراتی با سه شرکت نفتی از ایتالیا، دانمارک و نروژ برای توسعه و یا تامین تجهیزات میادین نفتی ایران در دریای خزر انجام شده است.

به گزارش ‌پایگاه اطلاعات و فن آوری فراساحل به نقل از مشعل نیوز؛ همزمان با جابه جایی سکوی نیمه شناور امیرکبیر در دریای خزر و استقرار در موقعیت جدید، فعالیت‌های جدید اکتشافی در دریای خزر آغاز می شود.

به گفته مدیر اکتشاف شرکت نفت خزر حفاری چاه اکتشافی جدید با هدفگذاری پیشروی تا عمق پنج هزار متری دریا در دستور کار قرار می‌گیرد که البته امکان تغییر عمق حفاری با توجه به شرایط چاه وجود دارد.

براساس اطلاعات به دست آمده سکوی امیرکبیر برای استقرار در موقعیت جدید حفاری، باید ١١۵ کیلومتر جابجا و از غرب دریای خزر به جنوب شرقی آن منتقل شود، این سکوی ١۵ هزار تنی تنها سکوی نیمه‌شناور ایران است که به‌منظور انجام عملیات حفاری اکتشافی و توسعه‌ای در دریای خزر فعالیت می‌کند و مهار این دستگاه در محل حفاری به‌دلیل شناور بودن اهمیت ویژه‌ای دارد.

بر اساس این گزارش؛ پیش از این یک مقام مسئول در شرکت نفت و گاز خزر با اشاره به انجام مذاکراتی با شرکت‌های اروپایی برای توسعه میادین نفتی دریای خزر از دریافت پیشنهاد یک شرکت بزرگ نفتی نروژ برای توسعه میدان سردار جنگل خبر داده بود.

رامین خودآفرین رئیس امور بین الملل شرکت نفت خزر درباره آخرین وضعیت جذب سرمایه گذاران خارجی به منظور توسعه میادین نفت ایران در دریای خزر، گفته بود: تاکنون مذاکراتی با سه شرکت نفتی از ایتالیا، دانمارک و نروژ برای توسعه و یا تامین تجهیزات میادین نفتی ایران در دریای خزر انجام شده است که در زمینه ساخت تاسیسات فراساحلی، با دانمارکی‌ها به توافق رسیده ایم،

وی تصریح کرد: مذاکرات دیگری در خصوص ساخت تاسیسات دریایی با شرکت‌های ایتالیایی انجام شده است.

فرهنگ خطیبی سرپرست شرکت نفت خزر پیشتر با بیان اینکه به زودی عملیات جابه‌جایی و لنگراندازی سکوی نیمه شناور حفاری امیرکبیر در موقعیت جدید در آب‌های عمیق دریای خزر انجام می‌شود، گفته بود: در آینده‌ای نزدیک و با حصول اطمینان از آمادگی کامل ناوگان دریایی صنعت نفت، عملیات جابه‌جایی و لنگراندازی سکوی امیرکبیر در موقعیت جدید نفتی دریای خزر انجام خواهد شد.

علاوه بر این، شرکت ملی نفت ایران در دوران پساتحریم به دنبال توسعه فعالیت‌های اکتشاف نفت و گاز دریای خزر بوده به طوری‌که دست کم اکتشاف و توسعه سه بلوک جدید اکتشافی و توسعه‌ای شامل بلوک‌های ۲۴، ۲۶ و ۲۹ و بلوک سردار جنگل به منظور حفاری اکتشافی و توسعه در آب‌های عمیق دریای خزر به عنوان فرصت‌های جدید سرمایه گذاری به شرکت‌های بزرگ نفتی جهان معرفی شده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.