پایگاه اطلاعات و فناوری فراساحل ایران

سیاست های اوپک درقبال شیل آمریکا!

0

به گزارش پایگاه اطلاعات و فن آوری فراساحل به دلیل افزایش هایی که در تولید نفت آمریکا وجود داشته، برخی تحلیلگران نگران اند که مبادا صنعت نفت یک بار دیگر قربانی موفقیت خود شود.
امروزه بحث نفت و گاز شیل، منابع عظیم آن در ایالات متحده و فناوری های تولید نفت شیل با هزینه های پایین، موضوعاتی است که شکل بازی را در عرصه انرژی دنیا تغییر داده است. سیاست اوپک برای کاهش ذخائر اشباع شده نفت در جهان، با افزایش مجدد تولید نفت خام در کشورهای غیراوپک آسیب پذیر شده و ممکن است با شکست مواجه شود.

وزارت انرژی آمریکا اعلام کرده است که تولیدکنندگان نفت این کشور تا پایان امسال می توانند تولید روزانه نفت خود را به ۶۳۰هزار بشکه برسانند که به دنبال آن افزایش تولید از طرف کشورهای تولیدکننده خارج اوپک را نیز شاهد خواهیم بود. این میزان نیمی از کاهش های تولید نفت اوپک را جبران خواهد  کرد.

تحلیلگران معتقدند قدرت گرفتن دوباره شیل به مرور سبب جلوگیری از افزایش قیمت نفت و کاهش قدرت مدیریت بازار توسط اوپک می شود. به عبارتی سیاست مدیریت بازار اوپک براساس کاهش عرضه نفت از این پس کارَآمدی کم تری خواهد داشت چراکه شیل می تواند نسبت به افزایش قیمت به سرعت عکس العمل نشان دهد.

«جیم کرین» که در مطالعات انرژی موسسه بیکر در دانشگاه رایس فعالیت می کند می گوید “اوپک ناخواسته راه را برای تولید کنندگان شیل باز می کند تا سهم خود را از بازار بگیرند. این پارادایم جدیدی است که حالا آن ها برای مقابله با آن تلاش خواهند کرد”

پاییز ۲۰۱۶ اوپک برای افزایش قیمت ها، تصمیم به کاهش تولید نفت گرفت که به دنبال آن قیمت نفت به بیش از ۵۰ دلار در هر بشکه رسید. در چند هفته گذشته با توجه به نگرانی هایی که نسبت به افزایش تولید نفت شیل آمریکا وجود دارد نوساناتی در قیمت نفت وجود داشت، بگونه ای که در طی چند هفته افت قیمت نفت را تا زیر ۵۰دلار شاهد بودیم. اما در هفته ای که گذشت مجددا به سطح قبلی خود بازگشت.  نفت در روز جمعه در نیویورک ۵۰.۶۰ دلار به ازای هر بشکه معامله شد.

یکی از اصلی ترین عواملی که سبب شد اوپک درطی دو سال تولید نفت خود را تاحد بی سابقه ای افزایش دهد، کاهش قیمت نفت و از این طریق آسیب پذیرکردن نفت شیل آمریکا بود. باتوجه به پرهزینه بودن تولید نفت شیل امکان عکس العمل سریع در قبال سیاست های اوپک وجود نداشت. با این وجود به نظر می رسد شیل راه های تولید با هزینه های پایین را یافته است و قوی تر از آنچه پیش بینی می شد، برگشته است.

تعداد سکوهای فعال حفاری آمریکا از تابستان ۲۰۱۶ به بیش از دو برابر افزایش پیدا کرده است. برطبق گزارش های وزارت انرژی این کشور در ژانویه، تولید نفت ۶۰۰هزار بشکه در روز افزایش داشته است، و به ۸.۸۴ میلیون بشکه در روز رسیده است. در تگزاس نیز تولید نفت به بالاترین میزان خود از ماه آپریل گذشته افزایش پیدا کرده است.درصورتی که این روند افزایشی ادامه داشته باشد تا پایان سال ۲۰۱۸ تولید نفت ایالات متحده می تواند به حدود ۱۰ میلیون بشکه برسد. با افزایش تولید نفت شیل، آمریکا جلو افتاده است. شرکت های شیل نفتی با هزینه ها و بدهی های کمتر رو به رو هستند و اگر دوباره قیمت نفت کاهش پیدا کند، آنها می توانند بازار را از آن خود کنند، و اوپک با بحران جدیدی روبرو خواهد شد.

بانک «سوسایته جنرال» فرانسه پیشبینی کرده که تولید نفت امسال با وجود کاهش های اوپک ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش خواهد داشت که در مقایسه با میانگین سال گذشته بیشتر است.

در سپتامبر ۲۰۱۶ که کشورهای عضو اوپک تصمیم به کاهش تولید برای بدست گرفتن کنترل قیمت ها گرفتند، کشورهای خارج از اوپک به رهبری آمریکا، کانادا و برزیل تولید خود را افزایش دادند به حدی تقریبا توانستند کاهش تولید اوپک را جبران کنند. کشورهای خارج اوپک افزایش ۱.۲ میلیون بشکه نفت در روز داشته اند، که بنابر گزارش مرکز مشاوره آی اچ اس انرژی، در حدود همان حجمی است که اوپک از ژانویه تاکنون کاهش داشته است.

تولید کننده های آمریکا شرایط کنونی را به سهولت بدست نیاورده اند. آوی میرمان، مدیر ارشد سان آنتونیو لیلیس انرژی می گوید که شرکتش حجم زیادی از نیروی کاری خود را در طی رکود نفت قطع کرده است و مدیران اجرایی این شرکت ۴ ماه بدون حقوق سپری کرده اند.
اکنون با افزایش قیمت نفت و یافتن راه های تولید با هزینه های کمتر، این شرکت نفتی، ۴۰ کارگر را استخدام کرده است و قصد دارد ۱۲ چاه جدید در پرمیان بیسین حفر کند و حفاری های سال آینده خود را نیز دو برابر کند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.