سکوی فاز ٢٠ در موقعیت خود نصب شد
سکوی ٢ هزار و ۶٠٠ تنی فاز ٢٠ پارس جنوبی ظهر امروز (شنبه، ٢٢ آبان ماه) در موقعیت خود در خلیج فارس نصب شد، این سکو ظرفیت فرآورش روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز را دارد.
با توان متخصصان داخلی سکوی فاز ۲۰ پارس جنوبی پس از بارگیری و انتقال ساعاتی پیش در میدان گازی پارس جنوبی در خلیج فارس نصب شد.
به گزارش خبرنگار مانا از بوشهر، عرشه فاز ۲۰ پارس جنوبی پس از انتقال به موقعیت مخزن پارس جنوبی، ظهر امروز در آب های خلیج فارس نصب شد.
سرپرست طرح توسعه فاز ۲۰ و ۲۱ پارس جنوبی گفت: عملیات نصب این سکو با ثبت رکورد یک ساعت و ۲۰ دقیقه، سریع ترین زمان نصب سکوهای دریایی پارس جنوبی را به خود اختصاص داد.
علیرضا عبادی با بیان اینکه وزن این سکو ۲۶۰۰ تن است، افزود: ساخت آن با همت متخصصان ایرانی صورت گرفته و پس از عملیات موفق بارگیری، از یارد صنعتی شرکت تاسیسات دریایی ایران توسط بارج ابوذر ۱۱۰ به خلیج فارس رسیده است تا روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز را از میدان مشترک پارس جنوبی برداشت کند.
وی بیان کرد: کشتی اوشنیک ۵۰۰۰، بزرگ ترین کشتی لوله گذار و نصاب که متعلق به شرکت تاسیسات دریایی است، با حضور در موقعیت مخزن و پس از رسیدن شناور حامل سکوی ۲۰، این عرشه را بر روی جکت خود نصب کرده است.
سرپرست طرح توسعه فاز ۲۰ و ۲۱ پارس جنوبی با بیان اینکه این سکو تا نیمه ماه بهمن راه اندازی می شود افزود:سهم فازهای ۲۰و۲۱ از پارس جنوبی دو سکو، هر کدام با ظرفیت یک میلیارد فوت مکعب گاز است که تمامی مراحل ساخت، بارگیری، نصب و راه اندازی آنها نتیجه تلاش و باور متخصصان ایرانی بوده و تحت نظارت تیم های کنترل کیفیت حاصل شده است.
عبادی به بیش از ۶،۳ میلیون نفر ساعت کار بدون حادثه برای ساخت این سکوهای فازهای ۲۰و ۲۱ اشاره کرد و گفت: این میزان نفر ساعت کار در قالب اشتغال زایی مستقیم روزانه ۶۰۰ نفر عمدتا نیروهای بومی خرمشهر در قالب پیمانکاران اجرایی و ناظرین ساخت این سکوها آنهم در شرایط آب و هوایی نامناسب، صورت گرفته که این خود نشانگر تحقق اقتصاد مقاومتی است.
وی با اشاره به فعالیت بخش فراساحل خاطر نشان کرد: در بخش فراساحل طرح ساخت ۲سکوی دریایی جمعاً شامل ۲۲ حلقه چاه، دو رشته خط لوله ۳۲ اینچی انتقال گاز از سکوهای اصلی به پالایشگاه خشکی جمعاً به طول تقریبی ۲۱۰ کیلومتر، دو رشته خط لوله ۴.۵ اینچ دریایی برای انتقال گلایکول جمعاً به طول تقریبی ۲۱۰ کیلومتر و کابل دریائی برای اتصال سکوهای دریائی به SPIFON1، جمعاً به طول ۲۶کیلومتر در دستورکار بوده است.
به گفته عبادی فعالیت های باقیمانده خطوط لوله دریا و راه اندازی خط لوله فاز ۲۱ تا پایان آبان ماه و خط لوله فاز ۲۰ تا دی ماه سال جاری به پایان میرسد.
او درباره اجرای خط لوله بخش خشکی فازهای ۲۰و ۲۱ هم گفت: عملیات اجرایی لوله های ۳۲ و ۴ اینچ خط لوله خشکی این فازها به طول کلی ۱۲ کیلومتر با وجود موانع متعدد از جمله جاده های اصلی و فرعی پالایشگاه های منطقه، کابلها و لوله های زیر زمینی به پایان رسیده است.