سرمایهگذاری ۴۱ میلیارد دلاری در FLNGها
هزینه سرمایهای (Capex) بر روی تاسیسات FLNG در جهان بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۲ میلادی افزایش چشمگیری خواهد کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعات و فن آوری فراساحل به نقل از مارین تایمز، کاهش ادامهدار قیمت جهانی نفت در ۲۴ ماه گذشته هزینه کرد بر روی واحدهای مایع سازی سرمایهبر را محدود کرده است. با این وجود حرکت به سمت منابع پاکتر انرژی و متنوع سازی منابع تامین گاز موجب تحریک بازار تاسیسات شناور مایع سازی شده است. انتظار می رود تا سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۴ کشور جهان نخستین محموله های گازی خود را از طریق FLNGها وارد کنند.
موسسه تحقیقاتی Douglas Westwood (DW) در تازه ترین شماره از World FLNG Market Forcast اعلام کرد که انتظار می رود هزینه سرمایه ای بر روی تاسیسات FLNG تا سال ۲۰۲۲ میلادی به بیش از ۴۱.۶ میلیارد دلار افزایش یابد. این در حالی است که هزینه سرمایهای بر روی اینگونه تاسیسات در فاصله سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ تنها ۱۱.۴ میلیارد دلار بود.
مارک آدسون، نویسنده و محقق این گزارش، گفت: “شناورهای ذخیره ، فراورش و مایعسازی گاز نزدیک به ۵۹ درصد از هزینههای پیشبینی شده را به خود اختصاص میدهند، و ۴۱ درصد باقیمانده صرف پایانه های واردات و گازسازی مجدد محمولهها می شود. رشد در آینده نزدیک بیشتر تحت تاثیر پروژه هایی است که پیش از آغاز کاهش قیمت نفت شروع شده بودند”.
وی افزود: “با آغاز به تولید نخستن موج از پروژههای بالا هزینههای جهانی بر روی تاسیسات گازی شناور در سال ۲۰۱۷ به اوج خود خواهد رسید. کاهش راهاندازی پروژه های جدید در ادامه موجب میشود که هزینه کرد بر روی FLNGها در سال ۲۰۱۹ به شدت کاهش یابد و تا سال ۲۰۲۱ راکد بماند”.
بر اساس این تحقیق آسیا و آفریقا مناطق کلیدی برای استقرار واحدهای FLNG هستند و پیش بینی میشود ۵۴ درصد از هزینههای سرمایه ای در این مدت متعلق به این مناطق باشد.