سرمایهگذاری در صنایع بالادست نفت و گاز کاهش می یابد
آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرد که سرمایهگذاری در حوزه اکتشاف و تولید نفت و گاز امسال ٢۴ درصد کاهش می یابد.
به گزارش پایگاه اطلاعات و فن آوری فراساحل ایران به نقل ازخبرگزاری رویترز، آژانس بین المللی انرژی در گزارش ماه اوت خود که امروز (چهارشنبه، ٢۴ شهریور) منتشر شد پیش بینی کرد که سرمایهگذاری در صنایع بالادستی نفت و گاز (اکتشاف، حفاری و تولید) در سال جاری میلادی (٢٠١۶) ٢۴ درصد کاهش یابد، اما انتظار میرود در سال ٢٠١٧ میلادی اندکی بهتر شود.
آژانس یاد شده اعلام کرد که این کاهش در پی سقوط ٢۵ درصدی سرمایهگذاریها در سال ٢٠١۵ میلادی به وجود خواهد آمد. مجموع سرمایه گذاری در صنایع بالادستی نفت و گاز در این سال به ۵٨٣ میلیارد دلار رسیده بود.
این گزارش حاکی است: مجموع افت سرمایهگذاریهای دو سال گذشته بیش از ٣٠٠ میلیارد دلار است که در ۴٠ سال اخیر سابقه ندارد و هیچ نشانهای از تصمیم شرکتها برای افزایش سرمایهگذاریها در حوزه صنایع بالادستی برای سال ٢٠١٧ میلادی در دست نیست.
سرمایهگذاری در صنعت نفت، گاز و زغالسنگ در سال ٢٠١۵ میلادی ٩٠٠ میلیارد دلار بوده است که نسبت به سال پیش از آن ١٨ درصد افت را نشان میدهد. مجموع سرمایهگذاریهای جهانی در بخش انرژی در سال گذشته میلادی (٢٠١۵) نیز با هشت درصد کاهش در مقایسه با سال پیش از آن، به یک تریلیون و ٨٠٠ میلیارد دلار رسید.
بیشترین افت سرمایهگذاری مربوط به صنایع بالادستی نفت و گاز آمریکای شمالی بوده است.
آژانس بین المللی انرژی با بیان اینکه افت سرمایهگذاریهای جهانی میتواند به احیای توازن بازار نفت و گاز کمک کند، اعلام کرد: ممکن است سرمایهگذاریهای کنونی برای حفظ سطح تولید نفت و گاز ناکافی باشد و حتی نشان دهنده دشواریهای بیشتری در آینده این بازار باشد، اما به تدریج سبب احیای توازن بازار خواهد شد.
این آژانس ادامه داد: پیش بینی میشود که احیای بازار نفت از گاز پیشی بگیرد زیرا افزایش سرمایهگذاری در حوزه سوختهایی با کربن پایین جایگزین گاز طبیعی خواهد شد و تقاضای این سوخت پاک را کاهش میدهد.
آژانس بین المللی انرژی در گزارشی جداگانه روز سه شنبه (٢٣ شهریور ماه) اعلام کرد که بازار جهانی نفت خام دست کم تا نیمه نخست ٢٠١٧ میلادی با مشکل عرضه مازاد روبرو خواهد بود.
سرمایه گذاری در بخش انرژیهای تجدیدپذیر با کربن پایین در سال ٢٠١۵ میلادی به ٣١۵ میلیارد دلار رسید که ١٧ درصد مجموع سرمایهگذاریها بوده است.
بیش از ١٩٠ کشور سال گذشته میلادی در نشست پاریس توافق کردند تا برای جلوگیری از افزایش دمای هوا، انتشار گازهای گلخانهای را کاهش دهند. با وجود افزایش سرمایهگذاریها در این حوزه، آژانس یاد شده در گزارش خود اعلام کرد که سرعت کنونی کربن زدایی از نیروگاههای برقی کافی نیست.