پایگاه اطلاعات و فناوری فراساحل ایران

راه‎اندازی واحد TGTU در فاز ۱۲ پارس جنوبی

0

با راه اندازی واحد TGTU در فاز ۱۲ پارس جنوبی رعایت مسائل زیست محیطی این فاز به استانداردهای جهانی نزدیک‎تر شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، رسول فلاح نژاد مجری فاز ۱۲ با اعلام این خبر گفت: از آنجا که تخطی از استانداردهای زیست محیطی علاوه بر اینکه جرایم بالایی دارد، به محیط زیست و سلامت افراد به ویژه کارکنان تأسیسات لطمه وارد می کند، شرکت نفت و گاز پارس همه تلاش خود را به کار گرفته تا از انتشار گازهای سمی و حتی غیر سمی جلوگیری کند.
وی افزود: با وجود تأسیسات بازیافت گوگرد، فازهای پارس جنوبی استانداردهای جهانی را در عدم انتشار گازهای سمی رعایت کرده اند، با این وجود راه اندازی واحد TGTU به کاهش بیشتر گوگرد در گازهای خروجی فلر کمک شایانی می کند و انتشار آن را به صفر نزدیک می کند.
واحد TGTU چیست؟
به گفته مجری فاز ۱۲ پارس جنوبی، در طی فرآیند شیرین سازی گاز ترش، ترکیبات گوگردی سمی و مضر از گاز ترش جدا می شوند و این ترکیبات مضر گوگردی در صورتی که به نحوی مطلوب از گازهای غیرقابل استفاده که در مشعل پالایشگاه سوزانده می شوند جدا نشود، باعث آلودگی هوا و محیط زیست می شود.
وی افزود: کلیه گازهای اسیدی حاوی ترکیبات گوگردی که در طی فرآیند شیرین سازی گاز ترش در واحدهای عملیاتی پالایشگاه تولید می شوند، به واحد SRU ارسال می شوند سپس در این واحد با استفاده از محلول آمین گازهای اسیدی ابتدا غنی شده و سپس در راکتورهای حاوی کاتالیست مخصوص تبدیل به گوگرد مذاب می شوند و به این ترتیب از کل ترکیبات گوگردی موجود در خوراک ورودی به واحد SRU حدود ۹۶ درصد تبدیل به محصول گوگرد می شود.
فلاح نژاد به نقش واحد TGTU در تأسیسات پالایشگاهی اشاره کرد و گفت: به منظور افزایش میزان بازیافت گوگرد، گازهای خروجی از واحد SRU به واحد TGTU ارسال می شود که وظیفه این واحد جداسازی حداکثری ترکیبات گوگردی باقیمانده در گازهای خروجی از واحد SRU است و ترکیبات گوگردی موجود در گازهای ورودی به واحد TGTU با عبور از راکتور با کاتالیست ویژه تبدیل به گاز اسیدی شده و سپس جهت جداسازی ترکیبات گوگردی آن به خوراک ورودی واحد SRU اضافه می شوند و طی این فرایند حدود ۴ درصد گوگرد باقیمانده، در واحد TGTU جدا می شود.
وی افزود: با استفاده از این واحد، سه مرحله تصفیه روی گاز خروجی پالایشگاه انجام می شود که از انتشار مواد زائد و مضر به هوا و آلودگی محیط زیست جلوگیری می کند.
انتشار گازهای اسیدی به صفر نزدیک شد
رسول فلاح نژاد با اشاره به اینکه در پالایشگاه فاز ۱۲ پارس جنوبی به منظور حفظ و صیانت از محیط زیست علاوه بر واحد SRU واحد TGTU نیز نصب و راه اندازی شد گفت: بدین ترتیب با بهره برداری از واحد TGTU در پالایشگاه فاز ۱۲ پارس جنوبی میزان بازیافت گوگرد از ۹۶ به ۹۹.۹۷ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: پالایشگاه طرح توسعه فاز ۱۲ پارس جنوبی دارای ۴ ردیف واحد های SRU و TGTU است. با بهره برداری از این واحدها از مجموع ۴۱ هزار و ۶۷۰ کیلوگرم گوگرد موجود در هر ساعت خروجی گازهای اسیدی، حدود ۴۰ هزار کیلوگرم در ساعت در واحد SRU و حدود هزار و ۶۶۰ کیلوگرم در ساعت در واحد TGTU جدا سازی می شود.
فلاح نژاد ادامه داد: بدین ترتیب با راه اندازی واحد TGTU در پالایشگاه فاز ۱۲ پارس جنوبی از انتشار روزانه حدود ۴۰ هزار کیلوگرم گوگرد به هوا جلوگیری شده که نقش مهمی در کاهش آلاینده های هوا دارد.
انتقال دانش به داخل
به گفته فلاح نژاد در زمان طراحی فاز واحد TGTU نیز در نظر گرفته شده بود، اما به دلیل نبود لیسانس دهنده و مشاور و همچنین عدم تأمین تجهیزات، این واحد راه اندازی نشد؛ اما به همت متخصصان داخلی و سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیون دلاری توانستیم با انجام مطالعات دقیق، تنظیمات و اصلاحات متناوب این واحد را نصب و راه اندازی کنیم.
وی افزود: به دلیل آنکه در ابتدای برداشت از مخازن حجم H۲S کمتر است و به تدریج این حجم افزایش می یابد، تنظیم تجهیزات واحد TGTU همکاری لیسانس دهنده و حضور مشاور را می طلبد که ما توانستیم با انجام این کار دانش نصب و راه اندازی این کار را به دست آوریم و حالا آمادگی داریم که از این دانش در سایر تأسیسات پتروشیمی و گازی کشور نیز بهره ببریم.
به گفته مجری فاز ۱۲ این فاز علاوه بر انجام فعالیت های ذکر شده، در نظر دارد، برای بازیافت گازهای غیر اسیدی و غیر گوگردی نیز پروژه های را در آینده نزدیک به اجرا بگذارد تا انتشار گازهای گلخانه ای را به حداقل برساند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.