تفاهمنامه مطالعات توسعه میدان دهلران با تاتنفت روسیه
شرکت ملی نفت ایران و شرکت تاتنفت روسیه تفاهمنامه MOU مطالعات توسعه میدان دهلران را امضا کردند.
به گزارش خبرنگارNIOC ، علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و نیل اولفاتویچ، مدیرعامل شرکت تاتنفت روسیه (Tatneft) صیح امروز (۱۷ مهرماه) تفاهمنامه MOU مطالعات توسعه میدان دهلران را امضا کردند.
علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در نشست امضای تفاهمنامهMOU مطالعات توسعه میدان دهلران با شرکت تاتنفت، تصریح کرد: این شرکت در روسیه تولید خوبی دارد و در کشورهای دیگر هم فعالیت می کند و هم اکنون فرصت مناسبی است که از توانمندی ها و دانش این شرکت در ایران نیز بهره مند شویم.
وی با تاکید بر این موضوع که تمرکز ما بر روی میادینی است که عملیات EOR و IOR قرار است روی آن انجام شود، بیان کرد: ما به تکنولوژیهای جدید بسیار توجه داریم و امیدواریم شرکت هایی که وارد ایران می شوند با استفاده از این تکنولوژی ها بتوانند برای توسعه این میادین کمک کنند.
کاردر با اشاره به توانمند های شرکت ملی نفت ایران و ۱۱ شرکت اکتشاف و تولید منتخب، اظهار کرد: تاتنفت می تواند از میان شرکت های E&P تعیین صلاحیت شده از سوی وزارت نفت برای خود یک شریک ایرانی انتخاب و توسعه میدان دهلران را انجام دهد. ضمن اینکه این شرکت مجاز به استفاده از شرکای خارجی نیز هست.
معاون وزیر نفت، با اشاره به توانمندی های شرکت تاتنفت در حوزه پایین دست، گفت: توسعه بخش پایین دستی صنعت نفت در ایران به عهده بخش خصوصی است اما در صورتی که تاتنفت علاقهمند به سرمایه گذاری مستمر در ایران باشد، نفت می تواند شرکت های خصوصی توانمند را برای همکاری معرفی کند.
کاردر با اشاره به فعالیتهای تاتنفت در زمینه ساخت تجهیزات و همچنین ماشینسازی، ادامه داد: امکان همکاری این شرکت با شرکتهای سازنده ایرانی در زمینه ساخت تجهیزات هم وجود دارد و امیدواریم بتوان در قالب همکاری مشترک، از فناوری و دانش ساخت تجهیزات و ماشین آلات تاتنفت در ایران منتفع شد.
غلامرضا منوچهری در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران با اشاره به تفاهمنامه امضا شده با شرکت تاتنفت روسیه با هدف افزایش ضریب یازیافت میدان دهلران، گفت: نفت درجای این میدان حدود ۵ میلیارد بشکه است و ما امیدواریم اجرای این برنامه منجر به افزایش برداشت ۶۰۰ الی ۸۰۰ میلیون بشکه ای نفت از این میدان شود.
وی مدت این تفاهمنامه را ۶ ماه اعلام کرد و افزود: میدان دهلران هم اکنون نیز در حال بهره برداری است و شرکت تاتنفت موظف است ظرف مدت ۶ ماه مطالعات خود بر روی این میدان را به اتمام برساند.
منوچهری تصریح کرد: البته تاتنفت تنها شرکتی نیست که بر رویمیدان دهلران مطالعه می کند؛ یک شرکت بین المللی دیگر نیز بر روی این میدان مطالعه خواهد کرد و در نهایت هر دوی این شرکت ها پیشنهادات خود را به ما ارائه می کنند.
این مقام مسئول بیان کرد: بعد از ارائه پیشنهادها، مناقصه ای میان این دو شرکت برگزار می شود و پیشنهادی که برای کشور حداکثر منفعت را به همراه داشته باشد انتخاب و منجر به امضای قرارداد نهایی می شود.