ایران عضو باشگاه سازندگان کاتالیست «بیس متال» شد/ جزئیات خودکفایی از واردات کاتالیست انگلیسی
به گزارش پایگاه اطلاعات و فن آوری فراساحل به نقل از انرژی نیوز، خط تولید شمش خالص نیکل در کارخانه گسترش فناوری خوارزمی امروز با حضور «سورنا ستاری» معاون علمی وفناوری رئیس جمهور به طور رسمی افتتاح شد که با تولید تجاری شمش نیکل زمینه طراحی و ساخت کاتالیستهای صنایع پتروشیمی از جمله پتروشیمی کرمانشاه، خوزستان و صنایع فولاد فراهم میشود.
«جلیل سبحانی» در حاشیه افتتاح این خط تولید با بیان اینکه تولید کاتالیست در کشور در سه بخش انجام میشود، گفت: کاتالیستهای پایه فلزات گرانبها در شرکت اکسیر و در ۶۲ مدل تولید میشود، گفت: این نوع کاتالیست برای تولید بنزین و گازوئیل یورو ۵ استفاده شده و کاتالیستهای بیسمتال در ۴۴ کد و چهارده گروه برای سنتز متانول، استیم ریفورمینگ و واحدهای اوره، آمونیاکی و پتروشیمی کشور در کارخانه خوارزمی تولید میشود.
مدیرعامل اسپک با تاکید بر اینکه تا ۶ ماه آینده از محل ضایعات معادن کشور که به صورت رایگان در اختیار شرکتهای خارجی قرار میگیرد شامل منگنز، کوبالت، نیکل تولید کنیم و با استفاده این مواد اولیه به سمت باتری هیبریدی و انرژی خورشیدی حرکت میکنیم، اظهار داشت: کاتالیست مورد نیاز در صنعت نفت تا پیش از این از شرکت جانسون متی انگلستان و شرکت تاپسو دانمارک وارد کشور می شد.
این مقام مسئول با بیان اینکه تولید گروه کاتالیستهای بیس متال در کشور بالای ۲۰۰ میلیون دلار صرف جویی ارزی به همراه دارد، بیان کرد: با فناوری به کاربرده شده در این خط تولید با استفاده از فناوری بازیافت، شمش خالص نیکل از کاتالیستهای مستعمل و از کار افتاده تولید و در کاتالیستهای جدید مورد استفاده قرار میگیرد.
به گفته حسن آوایی مدیرعامل کارخانه فناوری خوارزمی افتتاح این خط تولید، ۲.۵ میلیون دلار صرفهجویی ارزی برای برای کشور به همراه دارد.
آوایی، یادآور شد: ظرفیت تولید نیکل و مشتقات آن در کارخانه خوارزمی بالغ بر ۷ تن در ماه بوده ضمن آنکه ظرفیت این کارخانه در تولید نانوکاتالیست های کشور را ۳۰۰۰ تن در سال است.