استقبال گرم بزرگترین بازار نفتخام جهان از بازگشت ایران
همزمان با لغو تحریم های غرب علیه ایران در نیمه نخست سال جاری، صادرات نفتی کشورهای حوزه خلیجفارس به مصرف کنندگان عمده نفت خام در جنوب شرق آسیا، افزایش یافت.
به گزارش پایگاه اطلاعات و فن اوری فراساحل به نقل از شرکت ملی نفت به نقل از بلومبرگ، گزارشها و اطلاعات حاکیست طی مدت ۶ ماه، واردات نفتی ژاپن و هند به ترتیب ۲۸ و ۶۳ درصد افزایش یافته و همچنین افزایش واردات نفتی کره جنوبی و چین نیز به ترتیب ۵۰ و ۵.۲ درصد بوده است.
افزایش صادرات نفتخام ایران به بازارهای آسیایی حکایت از این دارد که این کشور در تحقق اهداف اولویت بندی شده خود برای بازپسگیری سهم پیشین خود در بازارهای نفتی جهان، موفق بوده است.
تهران قصد دارد با افزایش ۲۵ درصدی تولید نفتخام، تا پایان سال جاری میلادی سطح تولید نفتخام خود را به ۴ میلیون بشکه در روز افزایش دهد که این میزان تولید در ۸ سال گذشته بیسابقه بوده است.
در ادامه گزارش بلومبرگ آورده است: بهنظر میرسد راهبرد ایران برای بازگشت به جایگاه سابقش در بازارهای نفتی شناسایی و جذب بازارهای نوظهور آسیایی همزمان با افزایش سطح تولید روزانه خود است.
یکی از کارشناسان مسائل نفتی اظهار گرده است: ایران برای تحقق اهداف خود علاوه بر تقویت روابط با مشتریان کنونی در جستجوی بازارهای جدید و نو ظهور است و تهران در مسیر دستیابی به اهداف نفتی اش با چالشهایی از قبیل رقابت روزافزون مسکو و ریاض مواجه خواهد بود.
بلومبرگ با استناد به اظهارات ماه گذشته محسن قمصری، مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران، نوشت: ایران هم اکنون، روزانه ۲ میلیون بشکه از ۳٫۸ میلیون بشکه تولید روزانه خود را صادر میکند و این کشور توانسته است پس از لغو تحریمها، ۸۰ درصد سهم سابق خود را در بازارهای نفتی بدست آورد.
کشور ژاپن _ که طبق پیشبینی آژانس بینالمللی انرژی تا پایان سال جاری میلادی به سومین واردکننده بزرگ نفتخام در آسیا تبدیل خواهد شد _ در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۶، روزانه ۲۰۶ هزار بشکه نفتخام از ایران خریداری کرده است که این میزان در ماه ژوئن با افزایش ۵۰ درصدی به حدود ۳۳۹ هزار بشکه در روز رسید.
هند نیز نیمه نخست سال جاری میلادی، واردات روزانه نفتخام را از ایران به ۳۳۸ هزار بشکه افزایش داد.
همچنین افزایش واردات نفتی کرهجنوبی، چهارمین مصرفکننده بزرگ نفتخام در منطقه، از ایران نیز در این مدت، با افزایش ۱۲۳ درصدی به ۲۶۵ هزار بشکه در روز رسیده است.
آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرده است منطقه آسیا-اقیانوسیه در سال جاری میلادی، روزانه ۳۲٫۸۱ میلیون بشکه تولیدی جهان را به مصرف برساند.